online tarot

Online tarot

Online tarot je izraz koji se tiče web stranica koje su posvećene tarotu. Neke od njih nude uslugu gledanja u karte dok druge, osim ove usluge, u određenim vremenskim intervalima objavljuju tekstove posveće tarotu. Online tarot web stranice predstavljaju izvor korisnih informacija svim ljubiteljima ove stare umjetnosti. Poznato je da se tarotu može prići na puno načina. Korisno je poznavati adrese web stranica na kojima se mogu pročitati dodatna značenja karata, mogu se saznati novi načini otvaranja karata, na koje ih se načine može ukrstiti s drugim ezoterijskim tehnikama itd. Pojedine online tarot web stranice sadrže forume gdje ljudi slobodno razmjenjuju iskustva u bavljenju tarotom.

Što se usluge tiče, korisniku obično na raspolaganju stoji nekoliko načina otvaranja karata. Najjednostavnija tehnika u obzir uzima samo jednu kartu. Ova tehnika je zgodna kod pitanja čiji će ishod ubrzo biti poznat. Primjerice: “Da li ću sutra proći na ispitu?”. Web stranice obično nude i druge načine korištenja karata. Može se kliknuti na tri karte ili na njih sedam ili na njih deset ako se radi o tzv. keltskom križu itd. Vrlo je važno fokusirati se na pitanje i ako je moguće da bude što jasnije. Online tarot web stranice nisu isto što i konzultacije s tarot majstorom od krvi i mesa. Baš zato pitač mora biti oprezan. Odgovori koje se dobije na ovakav način ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo. Ili još bolje, pitač može sam, nakon određenog vremena procijeniti da li odgovor dobiven na ovakav način ima smisla. Iza stranice ovakvog tipa nalazi se specijalizirani program. Upitno je koliko je program točan odnosno može li biti precizniji od čovjeka. Ako ništa drugo, online tarot web stranice mogu poslužiti kao dobar izvor zabave.

Kao što je već spomenuto, web stranice posvećene tarotu često sadrže članke i fotografije koje se tiču tarota. To je prava meka za sve zaljubljenike u ovo staro znanje. Tekstovi su obično šaroliki. Pojedini su posvećeni značenju karata, drugi se tiču numerološke simbolike tarota, treći, pak, pokrivaju tehnike otvaranja, tu su i članci u kojima se vješto karte povezuju s astrologijom, zatim su tu tekstovi koji čitateljima nastoje približiti tarot s konkretnim situacijama iz života, može se naići i na objašnjenja pojedinih špilova jer je poznato da razlike među njima znaju biti velike. Rijetko da će se naići na stranicu koju uređuje samo jedna osoba. Obično se radi o skupini ljudi, gorljivih zagovaratelja tarota.

Online tarot u sebi sadrži jednu interesantnu dimenziju

Što se tiče našeg govornog područja, vrlo je malo kvalitetnih stranica posvećenih tarotu. Primjerice, www.astrologijatarot.com je solidno uređena stranica koja nudi pregršt tekstova o različitim temama unutar ezoterije. No, ona nije isključivo posvećena tarotu. Ljubitelj tarota mora proširiti horizonte i ovakve stranice pronaći na stranim jezicima, prvenstveno engleskom.

Online tarot u sebi sadrži jednu interesantnu dimenziju o kojoj se malo priča. Naime, tarot špilova ima na stotine. Veliki broj njih je predivno ilustriran. Iza svake slike se nalazi umjetnik. Tarot i umjetnost odnosno slikanje idu ruku pod ruku. Tako je od samoga nastanka tarota. U današnje vrijeme, s razvojem tehnologije, u igri su perspektivni umjetnici koji slikaju u 3D formatu. Tehnologija omogućuje umjetnicima da se izraze na nove načine i tako udahnu novi život kartama. O kojoj god tehnici da je riječ, nema sumnje da su mnogi umjetnici uživali i još uvijek uživaju stvarajući tarot karte. Zahvaljujući tehnologiji odnosno sredstvima komunikacije, umjetnici su u stanju razmjenjivati ideje s ljudima iz čitavog svijeta prilikom stvaranja novih tarot ilustracija.

Online tarot web stranice su zgodne i zabavne​

Kada se kaže online tarot najčešće se misli na virtualno otvaranje karata. Rijetko tko ozbiljno uzima u obzir činjenicu da često otvaranje karata neće polučiti kvalitetne odgovore. Uvijek, ali baš uvijek na ovo treba paziti. Kada posjetitelj dođe na web stranicu koja nudi ovakvu uslugu, obično besplatno, automatski otvara karte zbog znatiželje ili naprosto zbog inertnosti. To automatski ruši šansu dobivanja preciznog odgovora jer, između ostalog, pitač nije fokusiran na pitanje. Pa se otvori jedna karta, pa druga, pa peta, pa deseta. Pitač više ne zna koja je bila na početku i što je značila. Brzo se pogubi, tumačenje postane zamorno i komplicirano. Online tarot web stranice su zgodne i zabavne, ali su nezahvalne kada treba dobiti konkretan odgovor. Možda je ipak bolje stupiti u kontakt s pravom osobom. Ili se može kombinirati jedno i drugo iako osobno dajem prednost savjetniku.